Placinta cu mere pentru copilasi

facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Din momentul in care am inceput diversificarea, am incercat ca tot ceea ce stiam sa prepar sa adaptez si pentru ea. Ceea ce m-a uimit este ca mi se pare mmmult mai bun, sanatos si gustos ceea ce prepar pentru ea.

 

Zilele astea am facut o placinta cu mere. Sara a devorat-o de-a dreptul, iar noi nu puteam sa ne mai oprim.

 

Reteta placintei cu mere este destul de simpla.

 

Pentru aluat :

500 g faina

200 g unt (la temperatura camerei)

2 galbenusuri  (la temperatura camerei)

1 plic praf de copt

200 g smantana

un pumn de stafide zdrobite cu blenderul

2-3 banane foarte bine coapte – cele pe care vrei sa le arunci pentru ca sunt prea negre sunt cele mai bune :)

coaja de la 1 portocala

sucul de la 1 portocala

 

Nu renunta la coaja de portocala sau sucul de portocala, pentru ca vor da un gust demential.

 

Pentru umplutura :

1,5 kg mere

scortisoara

50 g unt

2 banane  foarte bine coapte

 

In faina inglobam untul, apoi adaugam galbenusurile usor batute cu furculita, bananele si stafidele, praful de copt, smantana, coaja de la portocala si sucul.

 

Framantam pana obtinem un aluat usor elastic. In cazul in care vi se pare ca mai este nevoie de faina, mai adaugati 1-2 linguri cu varf.

 

Impartim aluatul in doua parti egale si il bagam la frigider pentru o ora.

 

In timpul acesta, spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare. Le stoarcem bine si le punem pe foc intr-o oala in care am topit untul, adaugam bananele maruntite la blender si sa nu uitati de scortisoara. Eu am pus o lingura cu varf. Merele le-am lasat pe foc undeva la 10-15 min, apoi le-am lasat sa se raceasca.

 

Dupa o ora, am scos aluatul din frigider si am inceput sa intind foaie cu foaie, am adaugat umplutura. Deasupra,am intins doua galbenusuri. Tava am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30-35 min. Este gata in momentul in care este rumenita.

 

Plancinta_cu_mere_pentru_copilasi

 

In cazul meu un pic prea rumenita, dar asta este :))))

 

Spor la prajiturit!

 

PS : din acelasi luat va ies niste biscuiti dementiali :) In compozitia de biscuiti puteti adauga gojii, stafide, cocos. In momentul in care o sa mai fac biscuiti o sa revin cu dovada.

Comentarii:

Lasa un comentariu: