Din momentul in care am inceput diversificarea, am incercat ca tot ceea ce stiam sa prepar sa adaptez si pentru ea. Ceea ce m-a uimit este ca mi se pare mmmult mai bun, sanatos si gustos ceea ce prepar pentru ea.
Zilele astea am facut o placinta cu mere. Sara a devorat-o de-a dreptul, iar noi nu puteam sa ne mai oprim.
Reteta placintei cu mere este destul de simpla.
Pentru aluat :
500 g faina
200 g unt (la temperatura camerei)
2 galbenusuri (la temperatura camerei)
1 plic praf de copt
200 g smantana
un pumn de stafide zdrobite cu blenderul
2-3 banane foarte bine coapte – cele pe care vrei sa le arunci pentru ca sunt prea negre sunt cele mai bune
coaja de la 1 portocala
sucul de la 1 portocala
Nu renunta la coaja de portocala sau sucul de portocala, pentru ca vor da un gust demential.
Pentru umplutura :
1,5 kg mere
scortisoara
50 g unt
2 banane foarte bine coapte
In faina inglobam untul, apoi adaugam galbenusurile usor batute cu furculita, bananele si stafidele, praful de copt, smantana, coaja de la portocala si sucul.
Framantam pana obtinem un aluat usor elastic. In cazul in care vi se pare ca mai este nevoie de faina, mai adaugati 1-2 linguri cu varf.
Impartim aluatul in doua parti egale si il bagam la frigider pentru o ora.
In timpul acesta, spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare. Le stoarcem bine si le punem pe foc intr-o oala in care am topit untul, adaugam bananele maruntite la blender si sa nu uitati de scortisoara. Eu am pus o lingura cu varf. Merele le-am lasat pe foc undeva la 10-15 min, apoi le-am lasat sa se raceasca.
Dupa o ora, am scos aluatul din frigider si am inceput sa intind foaie cu foaie, am adaugat umplutura. Deasupra,am intins doua galbenusuri. Tava am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30-35 min. Este gata in momentul in care este rumenita.
In cazul meu un pic prea rumenita, dar asta este :))))
Spor la prajiturit!
PS : din acelasi luat va ies niste biscuiti dementiali In compozitia de biscuiti puteti adauga gojii, stafide, cocos. In momentul in care o sa mai fac biscuiti o sa revin cu dovada.
Comentarii: