9 luni

facebooktwittergoogle_pluslinkedin

A mai trecut o luna minunata! Sara a implinit azi 9 luni. Da, stiu, nici mie nu imi vine sa cred ca acum am ditamai fetita.

 

Fiecare zi langa ea este o bucurie si o fericire imensa. Nu credeam vreodata ca am sa pot simti ce simt azi. Da, banuiam ca mamicitia te schimba, dar nu stiam cum si nu intelegeam de ce, pentru ca in definitiv ramaneam aceiasi. Acum, inainte de a ma gandi la mine, ma gandesc la ea, daca vreau sa mananc, ma gandesc oare cand i-am dat ultima data sa manance, daca imi este sete, ma gandesc oare nu ii este si ei, daca vreau sa imi cumpar ceva pentru mine, inevitabil ajung acasa si cu ceva pentru ea.

 

Ma invart in jurul astrului Sara si ma bucur in fiecare zi pentru fiecare mangaiere si atingere, mai nou pentru fiecare pupat, ce lasa mari dare pe obrazul meu, pentru fiecare zambet si strigat, pentru fiecare sclipire. Nu ma mai pot vedea altfel si de fapt nici nu vreau.

 

Ca de obicei si luna aceasta am avut un tort : Tort OREO. Da, stiu ca te gandesti sa ma intrebi, daca am fost pregatita :) si raspunsul meu este afirmativ. Si nu, Sara nu mananca biscuiti d-astia, ei ii face mama ei, biscuiti sanatosi.

 

Reteta va promit ca o voi pune intr-un post viitor, acum este tarziu si trebuie sa dorm :)

 

Tortul arata cam asa si este delicios!

 

9 luni

 

9 luni 1

 

UPDATE : cum am promis am revenit cu retata.

 

Ingrediente

Pentru blat

Eu am ales sa fac un blat pandispan, pentru ca nu mi se parea interesant blatul din reteta de baza. Pandispanul cu cacao l-am facut dupa reteta Laurei Andamache.

 

Pentru crema

1 cutie biscuiti Oreo

500 ml frisca

1 cutie mascarpone

4 linguri zahar pudra

 

Pentru decor

biscuiti Oreo

frisca

 

Mod de preparare

Blatul l-am facut dupa cum am spus dupa reteta Laurei. Nu mi-a iesit perfect pentru ca nu am tinut cont de 1 lucru. Eu am pus cativa biscuiti in compozitie si logic ar fi trebuit sa scad din cantitatea de faina. Nu am facut-o, de aceea blatul meu nu a iesit pufos.

 

Crema este usor de facut. Se mixeaza bine frisca cu mascarpone, se adauga zaharul, iar la final, se incorporeaza biscuitii taiati bucatele cat mai mici. Inainte de pune biscuitii, pastrati cateva linguri pentru a putea acoperi exteriorul tortului.

 

Blatul se taie in doua in momentul in care s-a racit. Ca de obicei, l-am insiropat (apa, cu zahar bru, putina crema de whiskey, rom). Peste primul blat am intins crema, iar exteriorul l-am acoperit cu frisca pastrata. Eu l-am decorat cu biscuiti oreo. Am rupt in bucatele cat mai mici biscuitii si am pus pe margine, iar in partea de sus, am dezlipit cativa biscuiti si am facut cifra 9 :)

 

Simplu ca buna ziua !

 

 

 

 

 

 

Comentarii:

  • CristinaR 11.09.2014

    Esti tare inventiva! Si trebuie sa iti si placa sa petreci timpul in bucatarie 😀

    Raspunde
    • Gabriela 11.09.2014

      Da da da :) nu știu cât de inventiva sunt dar mai am si noroc :))))))

      Raspunde

Lasa un comentariu: